سید ضیاءالدین مظهری متخصص تغذیه گفت: مصرف غذاهای آماده موجب بروز افسردگی میشود.غذاهای آماده و سرخ کردنی به علت دارا بودن مقادیر بالایی از اسیدهای چرب اشباع شده موجب افزایش LDL (چربی بدخون) و کاهش HDL (چربی خوب خون) میشود.
این متخصص تغذیه در گفتگو با فارس، افزود: ژنتیک و سبک زندگی در ابتلا یا تشدید افسردگی بسیار نقش اساسی بر عهده دارد.
وی گفت: تولید و انتشار بیش از حد رادیکالهای آزاد در بدن یکی از عوامل پیری زودرس و اختلال در کارکرد درونی بدن است. همچنین هجوم رادیکالهای آزاد به مغز موجب صدمه دیدن سلولها و به هم خوردن نظم و کارکرد آنها و در نتیجه افسردگی افراد میشود.
این متخصص تغذیه افزود: یکی از مهمترین و مؤثرترین عوامل بازدارنده رادیکالهای آزاد در بدن آنتیاکسیدانها هستند و با مصرف انواع میوهها ، سبزیها و نوشیدنیهایی مثل چای سبز ، مقادیر فراوانی از آنها را وارد بدن میشود.
مظهری گفت: ویتامین D از آن دسته ریزمغذیهایی است که موجب افزایش سطح سروتونین در مغز میشود و در کاهش افسردگی مؤثر است.
وی اضافه کرد: مصرف غذاهای آماده و سرخ کردنی به علت دارا بودن مقادیر بالایی از اسیدهای چرب اشباع شده موجب افزایش LDL (چربی بدخون) و کاهش HDL (چربی خوب خون) میشود. حرارت دادن روغن در پروسه سرخ کردن موجب ایجاد مواد سمی و انتقال آنها به درون مواد غذایی و در نهایت به بدن میشود.
مظهری گفت: با ورود این مواد مضر کارکرد سیستم ایمنی و دفاعی بدن با مشکل مواجه میشود و همین کاهش کارایی سیستم ایمنی موجب کم شدن استقامت در برابر انواع بیماریهای عفونی و غیرعفونی و حتی افسردگی میشود.